Hogyan mérjen a műanyag nyílászárót?

Az ablakok mérésénél a lényeg maga a tok. Sem az ablakszárny, sem az üveg vagy a keret mérete nem érdekes. Miért? Mert az ablaktok érintkezik a fallal, az ablaknak pedig ezt a nyílást kell kitöltenie. Igen ám, de az ablaktok szélét takaróléc borítja, így általában nem lehet látni, meddig tart a tok, és hol kezdődik a fal.

Ezért, ha pontosan akar mérni, egy helyen érdemes megbontani a takarólécet, hogy lássa, mi a helyzet odabenn. Ez barbár megoldásnak tűnik, de gondoljon arra: néhány hét múlva úgyis kibontják az egészet, és új ablak kerül a régi helyére.
A takaróléc alatt már látni fogja, hogyan illeszkedik az ablak a falhoz, mennyi hely van közöttük, illetve van-e falnyílás vagy kiugró perem, amire ügyelni kellene? Utóbbi például a panelházak esetében gyakori, emiatt figyelni kell arra, hogy az ablaktok valójában keskenyebb, mint amekkorának kívülről tűnik.

Ha már látja, mi a helyzet a léc alatt, egy mérőszalaggal pontosan mérje le a faltól-falig távolságot! Először a szélességet, majd a magasságot adja meg.

A külső vagy a belső ablakot mérjük?

A legtöbb régi típusú ablak külső és belső szárnnyal rendelkezik, itt a külső általában kisebb, mint a lakás felé eső szárny. Ebben az esetben Önnek a mindig a külső méretet kell lemérnie, az új ablakot ugyanis általában ehhez igazítják.

Ekkor kell eldöntenie, milyen osztású legyen az új ablak: egy-, két-, vagy többszárnyút szeretne-e. Ha műemlék épületben lakik, a szabályzat általában pontosan meghatározza az ablakok kialakítását, így ezt kell követnie. A többi esetben a döntés Öntől függ.
Ha alsó és felső ablakot is szeretne, elég csak az alsó szárny méreteit megadni, a fölsőt ugyanis az egészből fogják levonni.

Keresse műanyag nyílászárók Budaörs és műanyag nyílászárók Székesfehérvár szolgáltatási területeinket is. Kérje árajánlatunkat.

Nyílászáró szaküzlet:

Budaörs, Székesfehérvár

e-mail: info@wirthnyilaszaro.hu
Nyitva: H-P 08:00 - 17:00

Wirth Attila
Értékesítési és cégvezető
+36-20/512-4849,

Így lesz gyerekjáték az energiamegtakarítás

A növekvő energiaárak ellen nem tehet semmit, az egyéni energiafogyasztása ellen viszont igen. A rosszul szigetelt ablakok miatt értékes energia vész el felhasználatlanul. Ám ezt is ki kell fizetnie.

Ablakrendszerünkkel úrrá lehet energiafogyasztásán. A magas szigetelési értékek alacsony energia-fogyasztásról gondoskodnak – akár 76%-kal kevesebb energia, mint a régi ablakok esetében*. Észrevehetően több marad a pénztárcájában! Hozza meg hamar a helyes döntést a REHAU energiatakarékos ablakaival. Így jelentős mértékben csökkentheti az energiafogyasztását és pénzt takarít meg.

Wirth nyílászáró kereskedés - Kültéri homlokzati és beltéri nyílászárók forgalmazása.